Knæ og Hofter

Er der tale om en mindre ”akut” overbelastning, eller er det en problematik, som er oparbejdet op over mange år, et akut traume (fx en idrætsskade) osv.

Den rigtige viden for mig, gør også at jeg kan sammensætte det rigtige forløb og lettere vurdere hvilken indsats det kræver fra både mig og dig.

Nogle gener kræver måske ro og aflastning i en kortere periode, hvorimod andre har stor gavn af fysisk aktivitet og de ”belastninger” kroppen udsættes for, men hvor en balance og øget forståelse vil være vigtigt for dig.


Typiske gener og symptomer fra knæ og hofte:

 • Nedsat mobilitet i knæ og hofter
 • Smerter i lyskeregionen
 • Nedsat gangdistance og tempo
 • Smerter ved trappegang op og ned
 • Svært ved at komme op fra gulv
 • Smerter ved fysisk aktivitet og belastning
 • Smerter fra knæ og hofte
 • Hævelse (især tydeligt omkring knæleddet)
 • Natlige smerter og smerter når man vender sig i sengen
 • Smerter ifb med ens idrætsgren


Typiske årsager til gener fra knæ og hofte:

 • Voksealderen (puberteten)
 • Meget højt aktivitetsniveau
 • For lavt aktivitetsniveau
 • Skadeshistorik og operationer
 • Aldersbetingede vævsforandringer (herunder slidgigt)
 • Fysisk hårdt arbejde med fx mange løft eller knæliggende arbejdsopgaver
 • Instabilitet i fødder, knæ og hofter

Hvad siger klienterne?

Vigtigst af alt, så har jeg opnået en større viden om mine muligheder og begrænsninger ud fra de fysiologiske udfordringer jeg døjer med. Hvilket for mig har lige så stor betydning, som at have færre smerter.

Jeg rar altid følt mig mødt, hørt og forstået i forhold til mine somatiske smerter og evt. årsager bag.

June Frossen skulder og mulig hofte dysplasi

Allerede efter én behandling ved Nicolai mærkede jeg en tydelig forskel og nu har jeg ikke længere hovedpine, men kan holde smerterne væk ved at få en behandling ca hver anden måned. 

Det er dejligt at lægge pillerne på hylden, men det er især dejligt at slippe for de daglige smerter.

Jacob Asmussen Svært ramt af hovedpine

Jeg var bekymret for om det “bare” var det samme som jeg har prøvet andre steder uden den store effekt. Nicolai har en lidt andet tilgang end jeg tidligere har prøvet. Det har virkeligt været effektivt og en stor AHA oplevelse hvor meget jeg selv kan gøre for at afhjælpe mine smerter.

Jeg vil specielt anbefale Nicolai til andre som har prøvet "alt muligt andet" uden effekt

Heidi Malin Kristens  Smerter i nakke og spændingshovedpine

Nogle af mine fokuspunkter i mine konsultationer:


 • Finde frem til årsagen/årsagerne til generne
 • Manuel behandling med ledmobiliseringer, myofascial release og massage
 • Aktiv og passiv mobilitet
 • Smertelindring
 • Genvinde funktion og mobilitet
 • Tilpasse strategier
 • Aflastning
 • Øvelsesvejledning tilpasset den enkelte
 • Råd om arbejdsstillinger etc.
 • Øget forståelse for end udfordringer
 • Øge selvstændighed hos mine klienter ifht deres gener

Behandling af knæ og hofter

Ligesom resten af kroppen, så kan generne og årsagerne til smerter og nedsat funktion omkring knæ og hofter også være mange. Arbejdsliv, aktive fritidsliv, voksealder, skadeshistorik, arv, instabilitet i fødder, knæ og hofter og meget mere. Skal jeg som behandler hjælpe mine klienter på den bedst mulige måde, så kræver det at jeg kan pejle mig ind på, hvad de nærmere omstændigheder er.

Er der tale om en mindre ”akut” overbelastning, eller er det en problematik, som er oparbejdet op over mange år, et akut traume (fx en idrætsskade) osv.

Den rigtige viden for mig, gør også at jeg kan sammensætte det rigtige forløb og lettere vurdere hvilken indsats det kræver fra både mig og min klient.

Den viden bygges på den foreliggende evidens på området og mine faglige erfaringer.

Nogle gener kræver måske ro og aflastning i en kortere periode, hvorimod andre har stor gavn af fysisk aktivitet og de ”belastninger” kroppen udsættes for, men hvor en balance og øget forståelse vil være vigtigt for klienten.

Smerter omkring knæ og hofter kan forekomme i alle aldre, men gældende for børn og unge, så er det ofte de meget aktive unge mennesker, som kan risikere lidt overbelastningsgener. Er det så bedre at mit barn ikke dyrker idræt, NEJ det er det bestemt ikke. Vores børn og unge mennesker har meget stor gavn af fysisk aktivitet og bevægelse. Om de så går til spejder, håndbold eller dans er mindre vigtigt, bare de får sig bevæget på daglig basis. Dette er nemlig voldsomt vigtigt for kroppens både fysiske og mentale udvikling og samtidig giver det en masse sociale relationer og læring om vores kultur med mange frivillige her i landet.

Men til en hver aktivitet, er der forskellige krav. Skal man være spejder, så er det vigtigt at man lærer at bruge en kniv på den korrekte måde og spiller man håndbold, er det vigtigt at man forebygger med fx styrke og stabilitetstræning, alt sammen for at forebygge de typiske skader indenfor den givne aktivitet.

Med stigende alder, sniger der sig lidt aldersbetingede vævsforandringer ind med tiden. Det kan resultere i ”pludselig” opståede smerter, eller de kan være kommet gradvis. I mange tilfælde er der ikke tale om en ”akut” opstået smerte, men en gradvis forværring, som pludselig giver sig til kende. Men uanset alder, så er det vigtigt at finde frem til årsagen og diagnosen, så jeg som behandler kan råde, informere og behandle dig bedst muligt.

>