Hovedpine- problematikker

Min faglige erfaringer og videreuddannelse indenfor både hovedpine, kæbe, nakke, skulder og smerter har gjort at Jeg har haft succes med at hjælpe mange med deres hovedpineproblematikker.

Nogle har oplevet en høj grad af lindring og andre er blevet stort set fri for deres hovedpine og fælles for dem begge er at de nu rette de værktøjer til at håndtere den, hvis den kommer retur.

Behandling af hovedpine-problematikker:

For at kunne hjælpe klienter med hovedpine, så er det utrolig vigtigt at få en masse information og baggrundsviden, da det er vigtigt at man som behandler og sundhedsfaglig, har en nogenlunde idé om hvilken type hovedpine der er tale om.

Har det været en mere langvarig problematik og har du prøvet en masse andre behandlinger, så vil Jeg i mange situationer anbefale at Jeg sender en ”hovedpinedagbog”, som skal udfyldes over en periode inden vores første møde.

360 graders undersøgelse

I min undersøgelse af din hovedpineproblematik, vil jeg komme vidt omkring (3600 screening og undersøgelse) og både komme omkring kost, søvn, alkohol, mentalt helbred, medicin, arbejdsliv og meget mere. I undersøgelsen kigger Jeg især meget på både nakke, kæbe, skulder og skulderblade og finder jeg andre observationer relevante fra min screening og observationer, så bringes dette også med ind i min kliniske ræssonering. 

Fysioterapi er ikke nødvendigvis løsningen

Der findes hovedpine typer, hvor fysioterapi ikke er den primære og mest relevante behandling, hvor jeg i samarbejde med din egen læge vil sende dig i den rigtige retning. Andre hovedpinetyper kan lindres med fysioterapi, vejledning, information og øvelsesterapi, men hvor der igen er andre relevante fagpersoner, som skal ind over. Relevante samarbejdspartnere udover egen læge, kan fx være neurolog, tandlæge, psykolog og hovedpineklinik mfl.

Få konsultationer så ved jeg hvad du skal

Jeg oplever desværre for tit, at når jeg spørger ind til hovedpineproblematikker, så siger de ofte ”Nej” i første omgang, men efter lidt yderligere snak og spørgsmål, så kan klienterne ofte sige lignende ” jo det har jeg, men det har jeg haft længe og det er jo meget normalt”.

Jeg lover ikke, at jeg kan hjælpe alle, men de gener i ens hverdag som bl.a hovedpine kan give, synes jeg ikke at vi ”bare” skal acceptere. Jeg vil på ganske få konsultationer kunne vurdere, om hvorvidt Jeg kan hjælpe netop dig, om jeg kan hjælpe dig i samarbejde med anden relevant fagperson eller om det er en helt anden der skal indover, som primær behandler.

Overordnet findes der 4 hovedpinetyper (se nedenfor), som kan inddeles yderligere i undergrupper:

 • Spændingshovedpine
 • Migræne
 • Klyngehovedpine (Hortons)
 • Trigenimusneuralgi

Hvad siger klienterne?

Vigtigst af alt, så har jeg opnået en større viden om mine muligheder og begrænsninger ud fra de fysiologiske udfordringer jeg døjer med. Hvilket for mig har lige så stor betydning, som at have færre smerter.

Jeg rar altid følt mig mødt, hørt og forstået i forhold til mine somatiske smerter og evt. årsager bag.

June Frossen skulder og mulig hofte dysplasi

Allerede efter én behandling ved Nicolai mærkede jeg en tydelig forskel og nu har jeg ikke længere hovedpine, men kan holde smerterne væk ved at få en behandling ca hver anden måned. 

Det er dejligt at lægge pillerne på hylden, men det er især dejligt at slippe for de daglige smerter.

Jacob Asmussen Svært ramt af hovedpine

Jeg var bekymret for om det “bare” var det samme som jeg har prøvet andre steder uden den store effekt. Nicolai har en lidt andet tilgang end jeg tidligere har prøvet. Det har virkeligt været effektivt og en stor AHA oplevelse hvor meget jeg selv kan gøre for at afhjælpe mine smerter.

Jeg vil specielt anbefale Nicolai til andre som har prøvet "alt muligt andet" uden effekt

Heidi Malin Kristens  Smerter i nakke og spændingshovedpine

Nogle af mine fokuspunkter i mine konsultationer:


 • Finde frem til årsagen/årsagerne til generne
 • Manuel behandling med ledmobiliseringer, myofascial release og massage
 • Aktiv og passiv mobilitet
 • Smertelindring
 • Genvinde funktion og mobilitet
 • Tilpasse strategier
 • Aflastning
 • Øvelsesvejledning tilpasset den enkelte
 • Råd om arbejdsstillinger etc.
 • Øget forståelse for end udfordringer
 • Øge selvstændighed hos mine klienter ifht deres gener
>